SZAMOS MARCIPÁN MÚZEUM CUKRÁSZDA

SZAMOS MARCIPÁN MÚZEUM CUKRÁSZDA

A Szamos Marcipán Múzeum múltja és jelene: Az 1930-as évek elején a szegény sorsú szerb fiú (Szavits Mladen) Szamos Mátyás egy híres dán cukrászmestertől leste el, mi mindent lehet készíteni a cukros, mandulás masszából. Az ifjú Szamos Mátyás a sok gyakorlásnak, és jó kézügyességének köszönhetően hamar megtanulta, hogyan készítsen rózsaszirmokat marcipán alapanyagból. Ebből a rózsából hajtott ki a kilencvenes évek közepére a Szamos marcipán manufaktúra. A titkok, a receptekés szenvedély, amellyel Szamos Mátyás megalkotta kreációit, generációról generációra száll a családban.

A magyarországi édesipar két nagy alakja, Szamos Mátyás és Szabó Károly fogott össze Szentendrén a közösen működtetett üzlet megvalósítására. Az ország első marcipánokat bemutató múzeumában (Szamos Marcipán Múzeum) megismerkedhetünk a cukrászat és a marcipánkészítés remekműveivel, a marcipánmunkák között művészien díszített esküvői tortákat, rajzfilmfigurákat és más édes hírességeket is láthatunk. A cukrászdában huszonötféle torta, több tucat különféle sütemény, rétes, kuglóf, pite, rolád, fánk, mignon, tekercs, fagylalt és kávékülönlegességek közül lehet válogatni.

NYITVA TARTÁS:

egész évben, hétfőtől vasárnapig 9.00-18.00

ELÉRHETŐSÉG:

2000, Szentendre Dumtsa Jenő u. 12-14., Tel: 26/311-931

A cukrászda és múzeum megközelíthető Budapest felől a H5-ös hévvel, vagy az Esztergom-Budapest között a 11-es számú főúton közlekedő menetrendszerinti autóbusszal. Szentendre, Autóbusz állomás, vagy Szentendre, Bükkös patak nevű megállóktól egyaránt 10-12 perces sétára található. Biciklivel a Duna-korzó irányából érdemes megközelíteni. Aki autóval érkezik, számítson rá, hogy a belvárosban mindenhol fizetős parkolókkal fog találkozni.

forrás: https://ilovedunakanyar.hu/

Ajánlott cikkek