Mit csináljatok, ha elromlana kirándulás közben az idő?!

Akkor ideje beltéri programot keresni! A Dunakanyar látnivalók között számos nevezetes múzeumot, és kastélyt is találtok, így csak a kiruccanásra szánt időtökön múlik, hogy melyiket akarjátok felfedezni!

Fedezzétek fel Mikszáth Kálmán a „Különös házasság” című művében szereplő zebegényi Dőry-kastélyt! Igaz, a kastély ma belülről nem látogatható, de pár fotó erejéig megéri megcsodálni ezt az építészeti remekművet!

Ha pedig építészetről van szó, Zebegényen még egy lenyűgöző Dunakanyar látnivaló található, ez pedig nem más, mint a Kós Károly által tervezett szecessziós stílusú templom, melyet a korszak másik nagy mesterének munkái: Körsfői-Kriesch Aladár freskói díszítenek! A Havas Boldogasszony templom egy olyan Dunakanyar látnivaló, amely egyre népszerűbb a bakancsos, és kerékpáros turisták körében a könnyű megközelíthetőségnek és a számos itt összefutó turistaútvonalnak köszönhetően.

dunakanyar látnivaló templomok és freskók

Nézzetek szét Zebegényben – szó szerint!


Ha pedig már nem esik, és a szél sem fúj, Zebegényben egy újabb lenyűgöző látnivaló kéri a figyelmeteket: mégpedig a Kós Károly-kilátó! A Nagy-Kerek-hegy oldalába felkapaszkodva egy vörösfenyő torony vár benneteket, hogy az eltolt szintű kilátóterasztól megcsodálhassátok a tájat!

A Dunakanyar látnivalók sora tárul majd a szemetek elé: a Duna kanyarulata mellett felfedezhetitek a Dőry-kastély fehérlő épületét, a Pilis vonulatait, a Börzsöny délnyugati tömbjét át a Burda vonulatáig.

De elláttok innen egészen Visegrádig, Nagymaroson át a Szentendrei-sziget északi csücskéig, de még a Duna visszakanyarodó íve is része ennek Kós Károly-kilátó nyújtotta panorámának!

Ha balra tekintetek, akkor pedig nem mást, mint a DunaTwinHouse apartmanoknak otthont adó várost, Dömöst is felfedezhetitek!

forrás: https://www.dunatwinhouse.hu/

Ajánlott cikkek