Télen is érdemes felfedezni az egyik legszebb tájunkat

A fővárosban és környékén élők számára a Holló-kőtől Vörös-kőig elnevezésű túra izgalmas és tartalmas lehetőség a Börzsöny és a Visegrádi-hegység vulkanikus tájainak felfedezésére. A Dunakanyar hegyvidékeit keresztben átszelő piros sávjelzés 66 kilométere remek lehetőség arra, hogy belekóstoljunk a pecsétszerző túrák hangulatába.

Az útvonal a névadó hegyormok szomszédságában fekvő két települést, Perőcsényt és Leányfalut köti össze. A túra során apró hegyi falvakat érintünk, sziklák közt kanyargó gerincösvényről lesünk be a Börzsöny kalderájába, majd dombvidéki erdőkön átvágva jutunk le a Dunakanyarba. A kompátkelés után a Visegrádi-hegység szurdokszerű völgyéből felkapaszkodunk a magasba, hogy végül a Duna fölé szökő peremről bámuljunk le az Alföld nagy semmijébe.

Magashegyi élmény

A teljes túra 66 kilométer, közben pedig 2000 méter feletti szintkülönbséget kell leküzdenünk. Egyben végigtalpalva megerőltető kaland, de ha szakaszokra osztjuk, és gondosan megválogatjuk az irányokat, kellemesen sportos rövid túrák sorozatává alakíthatjuk. Egyedül a Holló-kő gerince igazán fárasztó vállalkozás, de egy gyakorlott túrázónak ez sem jelenthet különösebb megpróbáltatást.

forrás: https://24.hu/

Ajánlott cikkek