Zugfőzde Pálinkamúzeum – A Dunakanyar első számú pálinkaforrása

Hogyan lehet(ett) titokban pálinkát főzni? Na, és hogyan kell helyesen kóstolni? Ha Visegrádon jársz, csupán egyetlen karnyújtásnyira vagy a szakszerű válaszoktól!

Magyarország nemcsak borairól híres, de hungarikumnak minősülő pálinkájáról is, így mára a magyar gasztro-kultúra szerves részének számít, hogy megfelelően tájékozottak legyünk ennek a méltán híres gyümölcspárlatnak a hazai történetével, előállítási technológiájával, valamint fajtáival kapcsolatban. A visegrádi Zugfőzde Pálinkamúzeum ennek az igénynek biztosít szabad teret, mindemellett lelkes támogatást nyújt azoknak, akik szeretnének komolyabban elmerülni a magyar pálinkában… Pontosabban annak múltjában és jelenében. És most a slusszkulcsokat kéretik átnyújtani az absztinens útitársaknak.Koronát fel és kalandra fel!

Esténként szervezett túrákon vehetünk részt, melyek során a lelkes látogató megismerkedhet a zugfőzés módszereivel, melyeket elődeink azokban az időkben alkalmaztak, amikor még tilos volt az otthoni pálinkafőzés (azért valljuk be, ez nem egészen a régmúlt), valamint azt is megtudhatjuk, miért pont Visegrádon kapott helyet a múzeum. A múzeum különleges Látványfőzdéje – ha lehet – még egy csepp a pohárban: a pálinkakészítés módszereit, egyes fázisait és a különféle főzési típusokat izgalmas bemutatón keresztül sajátíthatják el (elméleti síkon persze) az érdeklődők. A hely pálinkás mesterének szakértelme garancia a minőségre.Koronát fel és kalandra fel!

Az interaktív bemutató lerántja a leplet a tiltott pálinkakészítés igencsak változatos eszköztáról – ezt persze lehetetlen teljes egészében bemutatni, hiszen a nemes nedűnk iránti vágy oly’ mértékű kreativitást bányászott elő a múlt emberéből, amit elképzelni is nehéz, nemhogy szemléltetni… Azonban még így is rengeteg tárgyi emlék maradt hátra, melyek rendkívül részletgazdag ízelítőt adnak a pálinkafőzés régi mesterségéből. Nos, mind emellé társul a pálinkakóstolás. Megtudhatjuk például, hogy akár még gyógyulni is lehet nemzeti szeszneműnk mértékletes fogyasztásával, tehát: már csak egészségmegőrzési célzattal is érdemes lehet ellátogatni a visegrádi Zugfőzde Pálinkamúzeumba.

forrás: https://visitvisegrad.hu/

Ajánlott cikkek